Gastro Cup 2017
Dňa 10. marca 2017 sa v Banskej Bystrici konala súťaž kuchárov a cukrárov - Gastro Cup 2017. Súťaž usporiadal Klub cukrárov (SZKC). Na tejto súťaži nás zastupoval odbor cukrár v dvoch kategóriách.
Úlohou súťaže bolo pripraviť dva dezertné taniere a štyri druhy mini dezertov po 5 kusov. Súťažiaci mali v ľubovoľnej téme dodržať moderný štýl surovín. Moderný štýl sa mal prejaviť v spracovaní, v dekorácii, v rozložení výrobkov na tanieri, v rôznorodosti tvarov, v nápaditosti, v kombinácii a prirodzenosti farieb. V kategórii junior nás zastupovala žiačka Kristína Bačíková z I.N triedy. Získala krásnu zlatú medailu. Na súťaž ju pripravoval Bc. Tomáš Mihalčík. Dezertné taniere boli dekorované sviežim sušeným ovocím, ovsenými vločkami, čokoládou a karamelovými ozdobami. Pri príprave dezertov sa použili len jedlé materiály v duchu modernej gastronómie.
V druhej disciplíne mini dezerty žiačka Erika Pomotiová z triedy II.M pod odborným vedením Anny Veselovskej získala striebornú medailu. Súťažila taktiež v kategórii junior, pričom pripravovala štyri druhy mini dezertov po šesť kusov s jarnou tematikou. Mini dezerty boli zhotovené z jedlého materiálu, zdobené plastickou čokoládou, jedlými kvetmi a čerstvým ovocím.
Obom žiačkam gratulujeme a želáme ďalšie krásne úspechy.
Bc. Zuzana Sliacka