Naši cukrári na Danubius Gastro 2018
26.január 2018 bol úspešným súťažným dňom aj pre náš odbor cukrár. Aj cukrári zabodovali na súťažiach Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe.
Úspešne si počínali žiačky aj vyučujúca teoretických odborných predmetov. V súťaži Poézia v gastronómii súťažila Adriana Pasztorová z triedy III.M. V kategórii cukrárska artistika junior získala bronzovú medailu za exponát Woman in blue. Exponát znázorňoval stojan módneho návrhára, ktorý tvoril róbu na ples. Bol vytvorený z perníka a ozdobený bielkovou glazúrou.
V tej istej súťaži, ale v kategórii cukrárska artistika senior, nás zastupovala Bc. Viera Sebíňová, vyučujúca odborných predmetov. Svoje šikovné ruky, tvorivosť a nápaditosť predviedla na svojom exponáte Hilda in Venice a získala zlatú medailu. Motivovala sa karnevalom v Benátkach. Pracovala s karamelom a využila techniky, ako sú fúkanie, ťahanie a odlievanie.
Na Danubius Gastro Cup v kategórii cukrár junior našu školu zastupovala Kristína Bačíková z triedy II.N. Za Hruškový nádych noci sebe i škole vybojovala zlatú medailu. Hruškový nádych noci pozostával z dvoch dezertných tanierov s povinnými surovinami- hruškou, smotanou a mliečnou čokoládou. Samozrejme, na dezerty boli použité aj iné suroviny, napríklad ganache z horkej čokolády, ganache z mliečnej čokolády.
Žiačky na súťaž pripravovali Bc. V. Sebíňová a Bc. T. Mihalčík, MOV odboru cukrár. Z ich vynikajúcich výsledkov sa tešia nielen oni, ale celá škola.
Bc. V. Sebíňová