Najlepší kuchár v Tatrách
Tatranský klub a SZKC vyhlásili súťaž o najlepšieho Tatranského kuchára 2018, ktorá sa konala 09.05.2018 na Štrbskom plese v gastronomickom komplexe lyžiarskeho areálu Slalom Restaurant.
Súťaž pozostávala z dvoch kôl. Prvé kolo bolo výberové, kde súťažiaci museli zaslať záväznú prihlášku s vypracovanou kalkuláciou na 3 porcie. Povinnými surovinami pri tvorbe jedla boli jahňacie mäso, lesné huby, bryndza.
Druhé kolo bolo finálové. Do finálového kola postúpili aj naši súťažiaci, a to Bernadeta Labudová III.H a Gabriel Nevlazla II.K. Spomedzi 17 účastníkov súťaže v kategórii Junior sa umiestnili na popredných priečkach. Bernadeta Labudová obsadila prvé, zlaté miesto. Pripravovala jahňací chrbát sous vide, zemiakovú fučku s bryndzou, hubovo-fazuľové ragú a krém z medvedieho cesnaku. Žiačku na súťaž pripravovala hlavná MOV Mária Kaľamárová. Len jeden bod ju delil od absolútnej víťazky súťaže o najlepšieho Tatranského kuchára. Gabriel Nevlazla sa zúčastnil kuchárskej súťaže po prvýkrát. Pripravoval jahňací chrbát v hríbovej kruste, bryndzovú raviolu, hráškovo-reďkovkové pyré, maslovú zeleninu. Bolo to pre neho niečo nové, ale nesklamal. Umiestnil sa na treťom, bronzovom mieste. Žiaka na súťaž pripravoval Bc. Vladimír Staššák.
Žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.
Mgr. Mária Kaľamárová