SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen 

Telefón: +421-45-533 39 86 alebo: +421-45-524 44 23 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Vitajte na stránke SOŠ hotelových služieb a obchodu, ZVOLEN

Najlepší kuchár v Tatrách

Tatranský klub a SZKC vyhlásili súťaž o najlepšieho Tatranského kuchára 2018, ktorá sa konala 09.05.2018 na Štrbskom plese v gastronomickom komplexe lyžiarskeho areálu Slalom Restaurant.

Súťaž pozostávala z dvoch kôl. Prvé kolo bolo výberové, kde súťažiaci museli zaslať záväznú prihlášku s vypracovanou kalkuláciou na 3 porcie. Povinnými surovinami pri tvorbe jedla boli jahňacie mäso, lesné huby, bryndza.

Druhé kolo bolo finálové. Do finálového kola  postúpili aj naši súťažiaci, a to Bernadeta Labudová III.H a Gabriel Nevlazla II.K.  Spomedzi 17 účastníkov súťaže v kategórii Junior sa umiestnili na popredných priečkach. Bernadeta Labudová obsadila prvé, zlaté miesto. Pripravovala jahňací chrbát sous vide, zemiakovú fučku s bryndzou,  hubovo-fazuľové ragú a krém z medvedieho cesnaku. Žiačku na súťaž pripravovala hlavná MOV  Mária Kaľamárová. Len jeden bod ju delil od absolútnej víťazky súťaže o najlepšieho Tatranského kuchára. Gabriel Nevlazla sa zúčastnil kuchárskej súťaže po prvýkrát. Pripravoval jahňací chrbát v hríbovej kruste, bryndzovú raviolu,  hráškovo-reďkovkové pyré, maslovú zeleninu. Bolo to pre neho niečo nové, ale nesklamal. Umiestnil sa na treťom, bronzovom mieste. Žiaka na súťaž pripravoval Bc. Vladimír Staššák.

Žiakom srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

Mgr. Mária Kaľamárová