Najlepšia kuchárka v Tatrách
Slovenský zväz kuchárov a cukrárov a Tatranský klub kuchárov a cukrárov 3. mája 2019 organizoval v areáli Slalom Restaurant na Štrbskom Plese už 28. ročník súťaže pod názvom JARNÁ GASTRONOMICKÁ VÝSTAVA JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV a súťaž o najlepšieho kuchára Tatranský kuchár 2019.
Kuchár a cukrár sú v dnešnej dobe veľmi žiadané a vyhľadávané odbory. Práve preto bola súťaž zaujímavá tým, že súťažiaci, ktorí sa umiestnia na popredných miestach, dostávajú už aj pracovné ponuky.
Súťaž bola zorganizovaná na vysokej úrovni, k tomu výrazne prispeli sponzori, a to generálny partner Lunys, s.r.o., hlavný partner Metro Cash & Carry a hlavní partneri pre gastro zariadenie A-Z Gastro a Fagor.
Súťažilo sa v dvoch kategóriách- kuchár junior a kuchár senior. V kategórii kuchár junior súťažilo dvadsať študentov. Pravidlá boli veľmi prísne. Súťažiaci museli v rámci 50 minút pripraviť tri hlavné jedlá, kde povinnou surovinou bola prepelica, smrekové výhonky a šafran. Spojiť všetky tri povinné suroviny a pripraviť moderné kvalitné jedlo bolo veľmi náročné. Hodnotiaca komisia, ktorá bola zložená z profesionálnych odborníkov v gastronómii, postupovala presne podľa zverejnených kritérií. Našu školu na tejto súťaži reprezentovala žiačka Bernadeta Labudová z triedy IV. H. Bernadeta obhájila vlaňajšie prvenstvo a ešte získala to najväčšie ocenenie - stala sa najlepšou tatranskou kuchárkou v roku 2019. Získané ocenenie jej umožnilo stáž vo Švajčiarsku, účasť na kuchárskom festivale a ešte mnoho ďalších príležitostí.
Bernadete blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy na tejto súťaži.
Mgr. Mária Kaľamárová