Ani cukrári nezaostávali na Danubius Gastro 2020
Dňa 24. januára 2020 sa konali aj súťaže Poézia v gastronómii 2020 a Danubius Gastro Debic Cup v rámci výstavy Danubius Gastro v bratislavkej Inchebe.
Súťaže sa zúčastnili Kristína Bačíková a Simona Urblíková z I.S triedy a pani učiteľka Bc. Viera Sebíňová.
Kristína Bačíková nás reprezentovala v kategórii Danubius Gastro Debic Cup 2020, v ktorej svoj dezertný tanier pripravovala pred hodnotiacou komisiou a publikom. Svoj dezert mala pripraviť v časovom limite 45 minút a mala použiť tri hlavné suroviny: Stand & Overrun – šľahačku 35 % z produkcie spoločnosti ACCOM Slovakia, čokoládu Ruby alebo čokoládu GOLD karamel CALEBAUT, pyré mango alebo passion fruit (maracuja). Kristínka Bačíková pripravila dezert s názvom Dezertný tanier de Luxe. Za svoju šikovnosť a nápaditosť získala zlatú medailu a bola aj absolútnou víťazkou v kategórii.
Simona Urblíková nás zastupovala v súťaži Poézia v gastronómii v kategórii cukrár junior, kde za svoju narodeninovú tortu s názvom Dievčatko s mačkou získala bronzovú medailu.
V kategórii senior súťažila učiteľka odborných predmetov odboru cukrár Bc. Viera Sebíňová. Za svoj exponát z vareného karamelu a s názvom Zimný balet získala striebornú medailu.
Úspešným súťažiacim srdečne ďakujeme a tešíme sa na ďalšie výhry.
Bc. Tomáš Mihalčík