Danubius Gastro Cup 2018
Pod záštitou pánov Miroslava Kubeca, WACS Continental Director Central Europe, a Vojta Artza, prezident SZKC, sa v priestoroch Incheby v Bratislave konal 10. ročník Danubius Gastro Cup 2018 – súťaže vo varení na živo.
Vo štvrtok 25. januára 2018 mladí kuchári v kategórii kuchár junior prezentovali svoje praktické a teoretické kuchárske vedomosti i zručnosti. Súťažné dvojice mali pripraviť dve porcie trojchodového menu. Súťažné menu malo pozostávať z predjedla, hlavného chodu a múčnika. Súťažiaci mali na prípravu jedla 45 minút a hlavnými surovinami boli kura v celku, hliva ustricová na predjedlo a mascarpone na múčnik.
Našu školu v tejto súťaži reprezentovali žiaci z odboru hotelová akadémia, a to Bernadeta Labudová z triedy III.H a Samuel Poduška z triedy III.K. Ako náhradníčka sa pripravovala Alžbeta Dolinská z II. K. Všetci traja sa na súťaž pripravovali veľmi zodpovedne. Musíme vyzdvihnúť ich záujem o súťaž i celkový prístup k nej. Spomedzi 15 súťažiacich dvojíc sa umiestnili v striebornom pásme na prvom mieste. Žiakom za vzornú reprezentáciu školy ďakujeme a prajeme veľa nápadov na ďalšie súťaže.
Mgr. Mária Kaľamárová