SOŠ hotelových služieb a obchodu Zvolen 

Telefón: +421-45-533 39 86 alebo: +421-45-524 44 23 

 E-mail: skola@soshotel.sk

Vitajte na stránke SOŠ hotelových služieb a obchodu, ZVOLEN

PLODY JESENE

Pod týmto heslom sa konali 13. a 14. novembra 2018 v SOŠ hotelových služieb a obchodu na Jabloňovej ulici vo Zvolene rozmanité akcie zamerané na propagáciu zdravej výživy.

Žiaci študijného odboru hotelová akadémia súťažili v príprave pokrmov zo surovín zdravej výživy, ako sú tekvica, gaštany, bataty, mrkva a cuketa. Na pripravované pokrmy sa kládli vysoké nároky, museli byť nielen zdravé a chutné, ale museli zaujať  svojou kreativitou, štipkou fantázie i úpravou na tanieri.

 

Odbornú porotu najviac zaujali  jedlá, ktoré sa umiestnili na 1. mieste – tekvicový donut, tekvicový gél, jogurtový krém, ruža z tekvice, kačacie prsia na masle, tekvicovo-zázvorové pyré s karí, tekvicový prach, tekvicové čatní s tymianom, ktoré pripravili Denis Štefánek a Zuzana Gánovská z V. H triedy.

Žiaci prvých ročníkov učebných a študijných odborov  odpovedali na otázky v dotazníku o  zdravom stravovaní a zdravom životnom štýle tentoraz zameranom na plody jesene a stravovanie podľa piatich elementov. Výsledky ukázali, že mladí ľudia ešte nemajú v tejto oblasti potrebné informácie. Ako sa systematicky starať o svoje zdravie s využitím poznatkov o stravovaní podľa piatich elementov sa žiaci dozvedeli na besede s pani Miroslavou Palackovou, ktorá žiakom sprístupnila cenné informácie o pozitívnom vplyve stravovania podľa ročných období.

Celá akcia sa mohla uskutočniť aj vďaka sponzorom (DRU a.s., Mäspoma, s.r.o., Zvolenská mliekareň, s.r.o., GLOBUS, s.r.o., Kaufland Zvolen, Lidl Slovenská republika, v.o.s., Dm drogerie markt, s.r.o., Metro cash and carry Zvolen), za čo im patrí  poďakovanie. Veď vďaka ich štedrosti všetci študenti i zamestnanci školy mohli degustovať dobroty zo sortimentu zdravých potravín. Mohli ochutnať aj chutné nátierky, ktoré pripravili žiaci školy, a to mrkvovú so zázvorom, z cukety, gaštanové pyré a tekvicovú nátierku s bryndzou. Ponuku nátierok doplnila ochutnávka drobných sladkých maškŕt, ako napr. gaštanové pyré, mrkvové guľky, zázvorové  cukríky.

Informácie o ponúkaných produktoch podávali žiaci hotelovej akadémie, ktorí všetkých zúčastnených motivovali k zdravému  stravovaniu.

Bolo to príjemné podujatie, opäť sa potvrdilo, že stravovať sa dá zdravo, ale aj chutne.

FOTOGALÉRIA