Praktická maturitná skúška - tradične a moderne
V dňoch 1. až 3. 4. 2019 prebiehala praktická časť odbornej zložky maturitnej skúšky študijných odborov čašník, servírka a kuchár. Témy na realizáciu recepcie sa niesli v duchu tradična, ale i modernej gastronómie.
Prvý večer bol venovaný Gastronómii očami motorizmu. Súčasťou animačného programu bola prezentácia elektromobilu. Hostí prezentácia zaujala a odniesli si nové informácie o trendoch v motorizme. Druhý večer sa niesol v duchu Veľkej noci na Podpoľaní. Žiaci predstavili zvyky, tradície a gastronómiu Podpoľania. Obsluhovali hostí v ľudových krojoch. Na spestrenie hrala ľudová hudba. Žiaci preukázali počas dvoch večerí zručnosti, ako sú otváranie a dekantovanie vína, filetovanie pstruha, tranšírovanie bravčovej panenky, vykosťovanie kurčaťa, flambovanie múčnika, i vedomosti, ktoré sa naučili počas 4 rokov štúdia.
Hostia odchádzali plní zážitkov z jedál, ktoré žiaci navarili, a taktiež z nápaditého animačného programu.
Držíme im palce, aby ich teoretická časť odbornej zložky maturitnej skúšky prebehla tak úspešne.