BARISTA JUNIOR 2016
V dňoch 8. a 9. marca 2016 Nové Zámky vítali mladých baristov Slovenska na 8. ročníku Majstrovstiev Slovenska v príprave kávy a coctailu pod názvom BARISTA JUNIOR 2016. Súťaž bola organizovaná Strednou odbornou školou hotelových služieb a obchodu v Nových Zámkoch a Školou baristu.
Zmocnili sme sa aj tejto výzvy a Silvia Gregorová, žiačka piateho ročníka odboru hotelová akadémia, sa do tejto známej súťaže zapojila. Jej príprava prebiehala pod vedením Mgr. Zdenky Cibuľovej. Na súťaži previedla svoju šikovnosť. V priebehu 15 minút mala pripraviť pre 4-člennú chuťovú porotu 4 porcie espressa, 4 porcie cappuccina a 4 porcie rovnakého kokteilu podľa vlastného výberu s použitím Bacardi alebo nealkoholický kokteil. Pridanou hodnotou bola jej kreativita. Svoju pripravenosť dokázala aj vo vedomostnom teste zo základnej terminológie kávového zrna, z histórie kávy a ,,PURO fairtrade coffee“, z histórie kokteilu a minerálnej vody Mattoni.
Za svoj výkon získala druhé miesto spomedzi 16 súťažiacich z 13 odborných škôl z celého Slovenska. To nestačilo, zároveň bola poctená cenou za najlepšie cappuccino technikou latte art.
Veríme, že Silvia svoje vedomosti i zručnosti zúročí v ďalších súťažiach, ale i v práci.
Galéria: